Misiunea

NOASTRĂ

Pasiunea pentru arta culinara a adus natural dupa sine si pasiunea pentru vinuri de calitate si, pentru ca indiferent de situatie, ramanem aceeasi vesnici indragostiti de o mancare rafinata si un vin bun, am creat acest brand ca pe un aliat in implinirea dorintei de normalitate si echilibru.

Filozofia

NOASTRĂ

Ne plac lucrurile rafinate nu complicate. Simplu, elegant, sarcastic brandul Covin-19 este o ancora in tumultul cotidian, un strop de haz intr-o realitate coplesitoare.

Sauvignon Blanc

Originar din Bordeau soiul de struguri salbatici din care azi se produce Sauvignon Blanc a fost utilizat in amestecuri de vinuri albe si pentru vinul Sauterne. Ajungand in regiunea Sancerre din nordul Frantei Sauvignon Blanc a fost cultivat pentru prima data pentru un vin in care sa fie singurul ingredient. Vinul s-a numit Sancerre dupa provenienta.

Popularitatea lui a crescut in sec XX si s-a consolidat in bistrourile pariziene sub acest nume. Din Paris, Sauvignon Blanc a călătorit pana în Noua Zeelandă de unde a plecat in cele din urma cu numele de Sauvignon Blanc facand inconjurul planetei atat ca popularitate cat si ca preferinta a oenologilor.

Un vin salbatic asa cum il recomanda si numele, cu un grad mare de aciditate si cu zahar putin. Nu se matureaza in butoaie de stejar ca sa nu-si piarda nota de prospetime si vigoare salbatica.

Cabernet Sauvignon

Originea franceza a acestui vin este evidenta inca din denumire. Locul de provenienta este regiunea Bordeaux. El a fost considerat multa vreme un soi antic dar s-a descoperit ca este un soi hibrid obtinut in sec XVII din doua soiuri autohtone Sauvignon Blanc si Cabernet Franc.

Rezultatul incrucisarii celor doua soiuri s-a dovedit a avea calitati exceptionale si un potential enorm datorita rezistentei la conditii climatice dure cat si gustului deosebit dat de cantitatea mare de tanini din compozitie care fac posibila pastrarea lui timp indelungat pana la maturare.

Maturat in stejar vinul produs a capatat noi valente de aroma si gust. Este un vin al rabdarii pentru ca trebuie maturat minim 18 luni ca sa isi dezvaluie buchetul.

Merlot Roze

Un vin romanesc puternic si cu o notorietate dobandita in timp produs inca din dintr-un soi tradițional de struguri originar din podgoriile Miniș-Măderat, județul Arad unde a fost preparat pentru prima dată în 1744 cu o tehnologie de obtinere mai complicata care implica adaugarea de struguri stafiditi in timpul prelucrarii.

Acestia au rolul de a aduce un aport suplimentar de zahar si de a imbogati gustul conferindu-I aroma specifica. Dupa obtinere se lasa la invechit 2-3 ani.

25

In spatele

ETICHETEI

Vinurile pe care vi le oferim sunt vinuri de calitate superioara cu indicatia geografica Dealurile Crisanei. Vinuri curate, fara adaosuri care ar atenua calitatile native, prelucrate cu mijloace moderne dar respectand traditia, ele sunt o delectare a simturilor fiind apreciate pentru gust, aroma, aspect si beneficiile incontestabile.

Plantatiile din care se obtin au o puritate de soi de peste 80% si o stare de sanatate de foarte buna. Strugurii sunt culesi cand au carcteristicile optime dictate de tipul de vin care se doreste a fi obtinut.

Vinul de calitate influenteaza benefic intreg organismul prin continutul usor asimilabil de zaharuri, saruri minerale, acizi organici, substante pectice si antioxidanti. Consumat responsabil, vinul este o placere sanatoasa.

CONTACTAȚI-NE

Viata incepe acolo unde se termina frica

DESCOPERIȚI OFERTA NOASTRĂ
MAR20023_wide

Chef-ul nostru

TUDOR GABRIEL DANIEL

“Viața începe unde se termină frica”. Osho.

După o perioadă plină de incertitudini și interdicții am decis să ne învingem teama și să ne bucurăm de binecuvântarea de a împărți cu ceilalți masa și casa, adică în sfârșit putem să fim ca înainte,  gazde sau musafiri, lucruri la care noi romanii ne pricepem foarte bine! Și la ce ne mai pricepem noi este băutură de calitate și asortată cu ocazia potrivită.

Deci, ca la tot omul care a avut timp de gândire, ne-a venit o idee… un vin.

Un vin “altfel”, cu un nume care rezonează cu vremea pe care o trăim, un vin potrivit cu orice ocazie de creat amintiri frumoase, un vin vesel și cu o notă de sarcasm în denumire, ca un prieten plin de haz pe care așteptam cu nerăbdare să-l întâlnim.

Tudor Gabriel Daniel

Executive Chef
semnatura